2011. március 22., kedd

Tökös

Egy e-levelezőtárs ajándékozott meg a fantasztikus ötlettel:
"Lecserélték a régebbi csillárt a Sándor-palotában(1). Az új csillár jobban kifejezi a palota lakójának egyéniségét." És szemléltetésül mellékelte is a csillár fotóját:
Nyilvánvaló volt első ránézésre is, hogy ez a kép valahol a net tengeréből került elő, és egy magyar netpolgár azonnal hozzáadott értékkel bocsájthatta tovább, a magyarok világszínvonalú kreativitásáról téve tanúbizonyságot. (Mintha a magyarok a végletekben járnának igazán az élen: egyik oldalon a végtelen hülyeség, a másik oldalon a fantasztikus zsenialitás. Kár, hogy mintha az ország közös dolgait illetően mindig az előbbi vonás győzedelmeskedne az utóbbi fölött.)

Némely nettárs nem nagyon érti a nyilvánvaló összefüggést: (Magyarországra nézve sajnálatos módon) a Sándor palota jelenlegi lakója egy nagy f@sz(2). Egy ilyen csillár felszerelése a közjogi "méltóság" rezidenciáján tökéletesen fejezhetné ki a tartalom és forma egységét.

______________________________
(1) Sándor palota: "Felújításáról az Orbán-kormány hozott határozatot, az 1806-os állapotokat lehető legalaposabban tükröző teljes helyreállítására 2000 ősze és 2002 között került sor a Pallavicini család levéltárában, illetve egyéb helyeken talált leírások, feljegyzések, rajzok alapján. Az épület felújítása – akkori árakon számolva – 2,2 milliárd forintba került.

Az Orbán-kormány tervei szerint újra a miniszterelnök székhelye lett volna a Sándor-palota. Medgyessy Péter, az új kormányfő azonban 2002-ben közölte, hogy nem kíván odaköltözni.

2003. január 22. óta a Sándor-palota a mindenkori magyar köztársasági elnök és a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) otthona.
" Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%A1ndor-palota_%28Budapest%29

(2) A Sándor palota jelenlegi lakója: Schmitt Pál (http://hu.wikipedia.org/wiki/Schmitt_P%C3%A1l)
A talán dislexiás, de a magyar helyesírással nyilvánvalóan hadilábon álló úr szózatokat intéz a magyarokhoz a magyar nyelv nagyszerűségéről. Is. Egyébként alapvető (talán egyetlen) szerepe a teljhatalmú, illegitim(3), szélsőjobbos fidesz kormány bábjaként funkcionálni.

(3) A fidesz kormány azért illegitim, mert törvényszegő választásokon indult és nyert. (A párizsi békeszerződést magában foglaló magyar törvényt szegi meg már évek óta Magyarország.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése