2011. március 5., szombat

NEMZETI KONZULTÁCIÓ - Kérdések az új alkotmányról

Az illegitim fidesz kormány a magyar emberekhez fordult tanácsért. Mondhatnánk: játszásiból, ámításból - hiszen a kétharmada birtokában bármit bárhogyan megtehet, amit bosszú- és hatalmi vágya kíván. De leginkább alibiből, hiszem így most is elhitetheti a kába magyar néppel és a világgal, hogy lám, mekkora demokráciát biztosít ő itten e nagy nemzeti Magyarországon.

Ezt az alibi kérdőívet minden magyar adófizető pénzén papírra nyomtatott levél formájában postán juttatta el egyes magyar embereknek (nyomdaköltség, postázási költség).

Én pl. nem voltam a szerencsés nyertesek között, akik megkapták a fidesz-levelet, pedig az én pénzem is benne van. Ezért elektronikusan voltam kénytelen utánanézni, hogy legalább tudjam, hogy miről is van szó. Nem mintha érdekelne egy illegitim politikai hatalom bármilyen tevékenysége, de azért nem árt eltenni az e-utókornak eme értékes magyar kordokumentumot a XXI. század elejéről. E korszak majdani tanulói, kutatói, (át)értelmezői talán hálásak lesznek majd ezért.

Esetleg hasonló diszkriminációt ért sorstársaim számára is közreadom itt letölthető, kinyomtatható formában. Igaz, nem eredeti pompájában, mely bizonyára igényes kivitelű papíron gazdag fidesz marketingelemekkel (szóvirágokkal, színes képekkel) van dúsítva. Ha esetleg egy segítő társ(*) jóvoltából hozzájutok az eredetihez, beszkennelt képét is közreadom majd.



(Letölthető, kinyomtatható)

Bébidemokraták már szervezik a kérdőívekkel kapcsolatos performanszokat - ez is több a semminél:
http://fenteslent.blog.hu/2011/03/01/bojkottald_az_alkotmanyos_kerdoivet
http://www.facebook.com/event.php?eid=204964402863123
(az eredeti kezdeményezők FB oldala zártkörű - csak Facebook regisztráció és bejelentkezés ellenében olvasható)

(*) Lám, az interneten pillanatok alatt hozzá lehet jutni bármihez. Miközben e postot írtam, egy nettárs máris segítségemre sietett az eredeti kérdőív e-másolatával:
Természetesen azt még mindig nem tudom, hogy mi az eredeti "csomagolás", van-e pl. nemzeti érzületek húrjait pengető kísérőlevél? Pedig nekem is jogom van pengeni.

Egy kis elemzés és egy átirati javaslat online kitöltési lehetősége itt:  Kérdőív az alkotmányról (http://maria.blog.hu/2011/03/01/kerdoiv_az_alkotmanyrol)

1 megjegyzés:

  1. 1. Kötelezettségek .... munka?
    2. Az alkotmány parlamenti döntésekre is érvényes legyen és pl komplex gazdasági kérdésekben mégis döntsön pl az alkotmánybíróság?
    3. Védeni kell EGYÜTT a rend-et az egészségge...l? Jóhogynem a magyar tulajdont és a magyar vért kell védeni együtt.
    4. A gyermek a képviseleti demokráciában milyen kormányzati tervekre szavazna vajon?
    5. A szupermarketekben csökkenteni kell a termékek árát ha gyermeknevelésre vásárolja a szülő?
    6. Vállaljon kötelezettséget a jövő nemzedéke iránt, és ne költse el a magánynyugdíjakat a kiadásokra?
    8. Összetartozás értéke mi lenne? Választójog, amivel pl a tengerentúlon élő magyar érdeke képviselve lenne a magyar parlamentben, és a hazai intézkedésekben?
    9. A kárpát medence? A határokon túl is védjük az értékeit?
    12. "Egyetért-e abban, hogy az MSZP-vel megkezdhessük a vizsgálóbizottságok előtti nemmegjelenés büntetését?

    VálaszTörlés